Google+Adresa: Str. Mosoaia, nr. 33, sector 4, Bucuresti Telefon: 021 460 58 57
Mobil: 0724 470 470 ; Fax: 021 460 58 58 ; Persoana de contact: Matei CostinCand se defecteaza turbosuflantaTurbosuflantele reprezinta astazi o componenta esentiala a motoarelor diesel. Prin urmare, sunt special concepute pentru a oferi performante optime, conform parametrilor de functionare ai motorului. Mentinerea turbosuflantei si a sistemelor asociate ei in stare buna va avea, asadar, un impact direct si semnificativ asupra performantelor intregului vehicul.Principiul de functionare al turbosuflantelor...

consta in utilizarea energiei de evacuare pentru a pune in miscare o roata de turbina care, la randul ei, pune in miscare o roata de compresor printr-un arbore comun. Roata compresor aspira aerul de intrare si il comprima, fortand aerul mai dens rezultat sa intre in camera de ardere. Astfel se creeaza o ardere mai eficienta, care creste puterea motorului si faciliteaza economia de combustibil. In acelasi timp, contribuie la reducerea emisiilor de gaze de esapament.Sistemele de admisie si de evacuare,

alaturi de sistemul de ungere a motorului, joaca un rol la fel de important pentru eficienta turbosuflantei. Daca aceste sisteme nu sunt mentinute la parametrii optimi de functionare, pot sa afecteze performantele turbosuflantei si chiar sa determine o diagnosticare eronata a problemelor acesteia. O turbosuflanta defecta are un impact negativ asupra consumului de combustibil si a puterii motorului.

Daca uleiul si filtrele nu sunt schimbate...

conform indicatiilor producatorului, pe baza conditiilor de functionare a vehiculului, calitatile de lubrifiere vor scadea considerabil. Pe langa defectarea turbosuflantei, pot aparea si alte defectiuni ale motorului, care vor implica reparatii costisitoare.

Asigurarea fluxului de aer...

este extrem de importanta. Un filtru de aer infundat, anumite scurgeri pe sistemul de admisie sau de evacuare, toate pot reduce fluxul de aer. Astfel vor rezulta fum in exces, consum mare de ulei, pierderi de putere si zgomote (aleatorii sau ciclice) in functionarea turbosuflantei.

Mentinerea unei turbosuflante in conditii optime de functionare nu este, neaparat, un lucru usor. Pe langa reviziile periodice si utilizarea unor componente originale, se impune si o tehnica de condus corecta.

Anumite obiceiuri pe care le avem la volan pot solicita in plus motorul si turbosuflanta, afectand, in timp, performantele acestora. Mai multe informatii gasiti si pe pagina noastra de Facebook, intr-o postare speciala:

Sfaturi Intretinere Turbo